Now Reading
Cât de vinovat ești de fapt pentru serialul „Vulpița și Viorel”

Cât de vinovat ești de fapt pentru serialul „Vulpița și Viorel”

„Vulpița și Viorel” se numește telenovela abjectă la care milioane de omeni stau cu ochii lipiți în noul an. Este fix ceea ce trebuie pentru un anumit public, iar pentru alții, de-a dreptul strigător la cer.

„Vulpița și Viorel” sunt doi oameni sărmani dintr-un sat uitat de lume, pe seama cărora emisiunea „Accest Direct” de la Antena 1 a făcut un adevărat serial. Cele două personaje formează un cuplu. Au toate atributele necesare pentru a se atrage reciproc: needucați, agresivi și infideli. Spectacolul pe care-l oferă este în mod cert unul grotesc, motiv pentru care au apărut destul de multe reacții acide, revoltă și ironii în online.

Vulpița și Viorel, creația unui popor amorțit

„Facem vedete din Vulpița și Viorel, dar ignorăm protestul CNE din fața Prefecturii” este unul dintre statusurile distribuite pe Facebook. Dacă i-ai ironizat pe Vulpița și Viorel, ai greșit. Prostia propagată în mod constant și agresiv nu e amuzantă. Dacă i-ai înjurat pe cei de la Antena, ai  dreptate, dar parțial, pentru că televiziunea este un business. Astfel, emisiunea se adresează unui anumit public, cel pentru care grotescul reprezintă un veritabil show de divertisment, iar actorii oglindesc fidel publicul țintă. Și sunt foarte mulți. Dacă ai generalizat, afirmând că „i-am făcut vedete pe Vulpița și Viorel”, s-ar putea să ai dreptate. Dar nu în modul pe care mulți și-l imaginează.

Problema este mult mai profundă. Pe „Vulpița și Viorel” i-au făcut în mod direct vedete oamenii cu WC în curte, cu un orizont extrem de îngust, cei cu 4 clase, care-și pun de regulă toate speranțele într-un partid anume. Restul, cei mai tineri, cu mai multă carte, i-am făcut vedete, însă  în mod indirect. Cum?

Relația cauză-efect

Sinistrele personaje Vulpița și Viorel sunt creația și totodată, efectele unui sistem găunos, susținut prin pasivitate și obediența unui popor amorțit și manipulat. Evident, sistemul educațional eșuat, cu efecte severe pe termen lung este partea intrinsecă a acestui management administrativ. De 30 de ani, Educația a fost și este tratată la fel de batjocoritor ca celelalte domenii. O mocirlă gestionată de niște găști de incompetenți preocupate să se îmbogățească și niște termite oportuniste a căror scop reprezintă bifarea unei experiențe guvernamentale în CV.

Nu te mai mira că astfel de personaje ajung la TV! Până când vei elimina exemplarele eșuate și puii lor din frunte, serialul „Vulpița și Viorel” va continua sub alte forme. Întregi maratoane cu alte vulpițe, viorei și viorici.

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top