Now Reading
Cât de sănătoasă este, de fapt, pâinea prăjită

Cât de sănătoasă este, de fapt, pâinea prăjită

Pâinea prăjită este într-adevăr gustoasă. Dar cât de sănătoasă este de fapt? Prezintă un pericol pentru sănătate? 

În momentul în care prăjești pâinea, îi schimbi aspectul, mirosul, gustul și textura. Prin încălzire, apa se evaporă. Astfel, se formează o crustă crocantă, iar în interior, vaporii rămași păstrează miezul moale. Expunerea la căldură determină și culoarea brun-aurie, însoțită de mirosul plăcut, rezultat în urma fenomenului chimic.

Există mai multe mituri cu privire la consumul pâinii prăjite. Unul dintre ele este acela că „ajută la slăbit”, deci ar conține mai puține calorii. Fals. Prăjirea pâinii nu are niciun efect asupra reducerii numărului de carbohidrați. Prin procesul de prăjire, pâinea își schimbă culoarea și textura, greutatea, prin pierderea conținutului de apă. Conținutul caloric și macronutrienții însă, rămân la fel.

Pâinea prăjită, un pericol pentru sănătate

Pâinea prăjită ajută la procesul de digestie, însă secrețiile gastrice pot deveni abundente dacă există un consum în exces de pâine. Acest aspect reprezintă o mare problemă pentru persoanele care suferă de ulcer.

Pâinea prăjită poate afecta și sănătatea unei persoane fără probleme gastrice. Consumată cu frecvență, după ce a fost prăjită la o temperatură ridicată, poate avea efecte cancerigene, o dovedesc studiile efectuate de specialiști de-a lungul timpului. Favorizarea apariției substanței numită „acrilamidă” determină efectele negative.

În acest context, pentru a rămâne în zona „safe”, se recomandă ca pâinea să stea în prăjitor doar până când devine aurie. E de evitat pâinea de culoare maronie – neagră și consumul de pâine prăjită cu frecvență, la fiecare masă, zi de zi.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top