Now Reading
Ce spune valoarea IQ despre inteligența ta. Rezultatele lui Arnold, Putin și Al Pacino

Ce spune valoarea IQ despre inteligența ta. Rezultatele lui Arnold, Putin și Al Pacino

Coeficientul de inteligență – IQ este o formă de cuantificare a inteligenței umane, care se referă la agilitatea mintală, la capacitatea și viteza de a înțelege, la ușurința de a face raționamente. 

Există mai multe tipuri de inteligență: logico-matematică, vizual-spațială, verbal-lingvistică, interpersonală (emoțională) etc. Cea măsurabilă prin testele IQ este cea mai apropiată de inteligența logico-matematică.

„Inteligența este deseori confundată cu înțelepciunea, cunoașterea, capacitatea de memorare sau alte abilități ale minții umane. Această confuzie, dar și multitudinea de tipuri de inteligență, fac ca definiția acestui concept să fie puternic influențată de contextul în care este folosit. Coeficientul de inteligență măsurabil prin teste este însă cel care privește capacitatea cognitivă a persoanei, viteza de înțelegere și deducție”, notează Mensa România.

IQ +111 – Inteligență superioară

IQ peste 141 – Genii, născute pentru activități inovative și de top management. 0,2% din populație se califică în această „categorie”. Dintre persoanele publice, amintim: Steve Jobs (IQ 160), Warren Buffet (IQ 145), Steve Martin (IQ 142), Stephen Hawking (IQ 160), Dolph Lundgren (IQ 160), Quentin Tarantino (IQ 160), Sylvester Stallone (IQ 160), Hillary Clinton (IQ 140).

IQ între 131 și 140 – Valoare extraordinar de înaltă, ce se regăsește la doar 3% din populație. Aici se încadrează intelectualii – experți în diferite domenii, cercetători, manageri foarte buni. Persoane publice care se încadrează în această categorie: Nicole Kidman (IQ 132), Arnold Schwarzenegger (IQ 135), Kevin Spacey (IQ 137), Emma Watson (IQ 138), Oprah Winfrey (IQ 136), Shakira (IQ 140).

IQ între 121 și 130 – Mult peste medie. Pot absolvi studii universitare fără probleme și exercita funcții de conducere, au mare înclinație spre inovație. 6% din populație deține aceste valori. Persoane publice care se încadrează: Tyra Banks (IQ 120), Tom Brady (IQ 126), George W. Bush (IQ 124), Tom Cruise (IQ 125), Vladimir Putin (IQ 127).

IQ între 111 și 120 – Inteligență peste medie. Aproximativ 12% din populație deține aceste valori. Pot absolvii fără probleme studii universitare. Persoane publice: Kobe Bryant (IQ 114), Jay Cutler (IQ 112), Michelle Obama (IQ 115), Katy Perry (IQ 115), Brad Pitt (IQ 115), Kanye West (IQ 115), Angelina Jolie (IQ 120), Will Smith (IQ 115).

IQ 81 – 110 – Mediocritate

IQ între 101 și 110 – Marea majoritate a populației are IQ-ul cuprins între 91 și 110. Aproximativ 50% (proporții relativ egale) se încadrează în această categorie. Pot absolvi studii superioare și se pot integra în managementul superior.  Persoane publice: Al Pacino (IQ 110), Seth Rogen (IQ 110).

IQ între 91 și 100 – Inteligență medie. Pot finaliza studiile liceale fără probleme și pot lucra în managementul inferior. Persoane publice: Kourtney Kardashian (IQ 95), Vanessa Hudgens (IQ 99), Mariah Carey (IQ 95).

IQ între 81 și 90 – Inteligență ușor sub medie. Pot absolvi școala elementară și se descurcă bine la profesii manuale.

Cât de inteligenți sunt românii. Harta IQ-ului în Europa

O carte intitulată „Inteligența: Un concept unificator pentru științele sociale”, a autorilor Richard Lynn, profesor de psihologie și Tatu Vanhanen, profesor de științe sociale, ne dezvăluie cum arată harta IQ-ului în Europa, în urmă cu 3 ani.

În Europa, România se află pe ultimele locuri, cu un IQ mediu de 91. Reușim să îi depășim pe sârbi, albanezi, muntenegreni și suntem la egalitate cu macedonii. Campioni sunt finlandezii, cu un IQ mediu de 101, urmați de Estonia, Olanda și Elveția, toate cu IQ mediu 100.

IQ-ul nu reflectă doar inteligența genetică, ci și calitatea învățământului, a educației din țara respectivă. Îmbătrânirea populației de pe continent și scăderea natalității a condus în ultimii ani o scădere a coeficientului mediu de inteligență în ultimele decenii, notează specialiștii.

Foto: Jakubmarian
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top