Cafenele aparte din București. Recomandări pentru toate gusturile

Editor
Ți s-a întâmplat vreodată să vrei să mergi într-o cafenea și să nu te poți decide unde? Într-un oraș atât de mare ca București, în care piața este împânzită de fel și fel de localuri și oferte cât mai variate, este destul de greu să găsești unul potrivit pentru o întâlnire cu prietenii, cu iubita sau chiar pentru o întâlnire de afaceri. Noi îți propunem câteva cafenele aparte, pentru care poți opta în funcție de felul tău de a fi sau de contextul ieșirii tale.
Cereal Crunch Cafe

Este prima cafenea de acest gen din România și vine în întâmpinarea iubitorilor de cereale cu peste 100 de sortimente, 17 toppinguri și 17 tipuri de lapte. Tot aici găsești și clasicele Pop-Tarts, al căror preț este de 9 lei bucata.
În ceea ce privește combinația cereale cu lapte, este foarte posibil să te simți ușor copleșit de varietatea pusă la dispoziție. Dar dacă respecți următorii pași, totul devine o joacă.
- Alege dimensiunea bolului: mic, mediu sau mare. Prețul variază de la 11 lei (cel mic) la 19 lei (cel mare).
- Alege brandul de cereale pe care vrei să îl încerci. Ține cont totuși de faptul că cerealele din import sunt puțin mai scumpe. Totuși, la bolul mare poți cere două tipuri de cereale.
- Alege toppingul. Ai posibilitatea să optezi pentru fructe uscate, bezele, cookies, M&M, Kinder Bueno sau altele. Fiecare topping ales costă 2 lei.
- Alege laptele. Poate fi cel simplu, de vacă, sau unul premium, de capră, migdale, soia, alune de pădure, ovăz, orez sau cocos. De asemenea, poate fi cu sau fără ciocolată. Pentru 2 lei în plus, poți chiar să ceri ca laptele să aibă o altă culoare. Este important de știut faptul că laptele premium costă și el cu 2 lei în plus.
Cereal Crunch Cafe se află în zona Unirii, pe bulevardul Națiunilor Unite, nr. 3-5. Programul este următorul:
Luni-Vineri: 09.00-20.00
Sâmbătă: 10.00-21.00
Duminică: 10.00-20.00
Origo Coffee Shop

Origo este creația unui barista român foarte talentat și se află pe locul 1 în preferințele turiștilor, potrivit Trip Advisor. Arhitectura localului este una cu totul deosebită. Se remarcă prin cele 276 de cești de cafea care atârnă din tavan deasupra barului, dar și prin lămpile create din echipamente pentru fabricarea berii.
În fiecare meniu vei găsi explicate tehnicile de preparare a cafelei, care este măcinată chiar înainte de a fi servită. Ca origine, provine din Costa Rica, Columbia, Jamaica, Etiopia, Kenya, Panama, precum și din alte zone. După preferințe, cafeaua poate fi aromatizată cu cireșe, fructe de pădure, migdale, grapefruit, piersici, iasomie, mure, lemn, vanilie, caramel sau ciocolată. Recomandarea pentru iubitorii acestei licori este Flat White, o cafea cu lapte foarte cremoasă făcută din două shoturi de espresso și 120 ml de lapte.
Seara, cafeneaua se transformă în bar pentru câteva ore și poți servi atât băuturi clasice, cât și diverse sortimente de cocktail.
Origo Coffee Shop se află pe strada Lipscani, nr. 9, iar programul este următorul:
- Cafenea
Luni – Vineri: 07.30 – 20.00
Sâmbătă –Duminică: 9.00 – 20.00
- Bar:
Luni – Miercuri: 20.00 – 01.00
Joi, Vineri, Sâmbătă: 20.00 – 02.00
Duminică: 20.00 – 01 .00
Camera din față

Acest local, ce servește atât drept cafenea, cât și ca ceainărie, este unul foarte intim și coz, situat, așa cum îi spune și numele, într-o singură cameră, la parterul unui bloc vechi. Este un local deosebit, cu muzică ușoară sau jazz pe fundal, unde se servesc foarte multe sortimente de ceai, cafea, vin, cocktailuri, dar și câteva deserturi. Prețurile sunt modice, ceaiurile costă în jur de 10-20 de lei, iar deserturile între 15 și 20 de lei.
Decorațiunile acestui spațiu îmbină stilul modern cu stilul retro, iar cele mai surprinzătoare elemente sunt sacii de cafea și recipientele cu ceai așezate de-a lungul barului. Grupurile de oameni care vizitează această cafenea sunt mici, mai ales că mesele au maxim 4 locuri. În general, se adresează clienților boemi, iubitori ai erei vintage.
Camera din față este situată în zona Pieței Amzei, pe strada Mendeleev, nr. 22. Programul este următorul:
Luni – Vineri: 08.00-22.00
Sâmbătă – Duminică: 09.00-22.00
Funky Lounge Decebal

Funky Lounge este o cafenea modernă din zona Decebal, cu un decor clasic și tentă business, ai cărei pereți sunt pictați după tablourile lui Fernando Botero. Este locația perfectă pentru întrevederi cu prietenii sau pentru întâlniri romantice, iar vibe-ul este dat în general de muzica lounge și luminile slabe.
Meniul este foarte variat și, pe lângă cafea și băuturi alcoolice, se servesc și mâncăruri din bucătăria internațională. Poți gusta, de exemplu, bruschete, salate, paste, preparate din pui, pește, porc și vită. Prețurile sunt mai mari, dar rămân totuși accesibile. De exemplu, o cafea costă între 10 și 15 lei, iar un ceai este în jur de 15 lei.
Această cafenea se găsește pe bulevardul Decebal, nr. 9, iar programul de funcționare este non-stop.
Ramayana Cafe

Este o cafenea-ceainărie renumită în București pentru stilul său exotic și decorurile orientale. Este împărțită în 6 saloane organizate pe 2 etaje, fiecare cu propriul specific, culori și decorațiuni diferite.
Aici poți savura cafea, ceaiuri, cocktailuri și alte băuturi alcoolice, dar și câteva feluri de mâncare. Însă cu atmosfera acestui local se potrivește cel mai bine narghileaua, al cărei preț variază între 25 și 30 de lei. Poate fi servită cu următoarele arome: mandarine, căpșuni, ciocolată cu mentă, vișine, cola, fructe, fructe exotice sau măr. Cafeaua costă între 12 și 15 lei, iar un ceai poate ajunge la 15 lei.
Ramayana se află pe strada Baldovin Pârcălabul, nr. 11 (aproape de Strada Berzei), iar programul de funcționare este non-stop.
Editor