Now Reading
Bucureștiul, cel mai bun loc din lume pentru lucrul de acasă. Cum arată TOP 50

Bucureștiul, cel mai bun loc din lume pentru lucrul de acasă. Cum arată TOP 50

Din ce în ce mai mulți români au început să lucreze de acasă, în contextul pandemiei de coronavirus. Beneficiile sunt multiple, iar Bucureștiul este locul perfect în care să faci asta. 

În România, conceptul de „job remote” sau „muncă de acasă” a fost total străin pentru o mare parte a populației active. Pandemia de coronavirus a determinat însă forța de muncă să se adapteze noilor tendințe. Șansele ca trendul ascendent să continue sunt mari, având în vedere faptul că Bucureștiul este locul ideal în care să lucrezi de la distanță. O spun specialiștii de la Broadband Deals, citați de Travel Daily.

50 de mari orașe ale lumii au fost analizate, ținând cont de mai mulți indici: viteza medie a internetului, existența companiilor de livrare a mâncării la domiciliu, numărul disponibil al locurilor de muncă ce pot fi prestate de acasă, costul mediu al unui laptop în orașul respectiv și costul general al vieții.

București, liderul suprem la capitolul joburi remote. Capitala României, urmată de 3 orașe americane

Bucureștiul este lider în clasamentul orașelor în care poți să lucrezi de acasă, urmat de trei orașe americane: Houston, Las Vegas și Atlanta. Pe locul se poziționează capitala Ungariei, Budapesta. De asemenea, Statele Unite are cele mai multe orașe în top: 9 orașe, toate incluse în primele 15. Pe ultimele locuri ale clasamentului se află Roma și Milano, din cauza vitezei mici la internet, respectiv a costului prea mare al unui laptop.

Bucureștiul se află pe primul loc la proporția de locuri de muncă de acasă (4,33%), urmat de San Francisco (4,29%). De asemenea, capitala României este a patra în top în ceea ce privește viteza la internet (52 Mbps), după Hong-Kong, Houston și Dublin. Din punct de vedere al costului vieții, Bucureștiul este al șaptelea cel mai ieftin oraș, după Mumbai (India), Harkov și Kiev (Uncraina). Cel mai scump este Basel (Elveția).

Topul integral poate fi accesat aici.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top