Now Reading
Batista de buzunar, detaliul care face diferența. Cum, când și de ce?! [GALERIE FOTO]

Batista de buzunar, detaliul care face diferența. Cum, când și de ce?! [GALERIE FOTO]

Batista de buzunar, detaliul care face diferența | Foto: linus.norrbom [Instagram]

Batista este una dintre cele mai neglijate piese vestimentare în general, la bărbați. De cele mai multe ori, nu e conștientizat rolul pe care îl care aceasta și pe care-l vom explica în rândurile ce urmează. 

Se spune că utilizarea batistei datează din Grecia antică. Mai apoi nobilii englezi și francezi au început să o poarte, iar secolul XV este considerat „Epoca de Aur” a batistelor de buzunar, perioadă în care au părut batiste de toate formele, dimensiunile și materialele.

Batista de buzunar | Când, cum, de ce?!

Batista de buzunar nu are un rol practic, ci strict estetic. Ea adaugă o notă de stil ținutelor. Trebuie să se asorteze și să se armonizeze cu întregul ansamblu vestimentar, fiind un detaliu care poate face diferența. Poziționată în buzunarul exterior de la piept, ea nu trebuie confundată cu cea obișnuită. Cea utilizată pentru situații de urgență se găsește în buzunarul de la piept, din interior.

Batistele de buzunar sunt realizate din bumbac, mătase sau in și chiar lână – pentru anotimpul rece. Așa cum e recomandat să procedezi și în cazul costumului, utilizează o batistă din material din bumbac și evită-le pe cele din materiale artificiale, confecționate din poliuretan sau poliester.

Batista de buzunar | Greșeli de evitat

Mare atenție! Scopul batistei este acela de a completa, nu de încărca ținuta. Printre cele mai mari greșeli întâlnite se numără batista prea încărcată, cu model, în încercarea eșuată de a o asorta cu o cravată la fel de încărcată. Imprimeurile sunt bune, fac batista să fie mai puțin formală, dar trebuie asortată cu o cămașă uni și în general, cu elemente simple. De asemenea, evită batistele cu același imprimeu sau nuanță cu cravata. Un aspect de „luate la set” înseamnă automat kitsch. Mai mult de atât, poți chiar să eviți total la asortarea cu cravata, pentru că a devenit mult prea banală. Poți folosi batista pentru a o asorta cu cămașa de exemplu și poți crea un contrast cu sacoul.

Cât despre cum să o împăturești, există o mulțime de variante, care pot fi utilizate în funcție de preferințele fiecăruia și de ocazie. Vezi AICI.

Batista de buzunar poate fi purtată și la o ținută formală, și la smart casual sau chiar casual. Cel mai important este ca după ce-i înțelegi rolul, să o asortezi și mai ales, să nu o uiți.

Batista de buzunar | Exemple de combinații inspirate [GALERIE FOTO]

Foto: Linus Norrbom

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top