Now Reading
Banana, sursă de energie și afrodiziac. Toate motivele pentru care trebuie să o incluzi zilnic în planul alimentar

Banana, sursă de energie și afrodiziac. Toate motivele pentru care trebuie să o incluzi zilnic în planul alimentar

Bananele se numără printre cele mai consumate fructe din lume, iar popularitatea fructului exotic se reflectă chiar și în coșurile de cumpărături ale românilor. Mai exact, bananele împart podiumul cu merele și portocalele în preferințele românilor. Au un preț accesibil și mai ales, oferă numeroase beneficii pentru sănătate.

Bananele, sursă naturală de energie

Banana este o puternică sursă de energie, un fruct bogată în carbohidrați. Mai precis, raportat la 100 de grame, o banană conține în jur de 23 de grame de carbohidrați (de două ori mai mulți decât un măr sau o portocală), ideali pentru sportivi, respectiv pentru persoanele care depun efort fizic susținut. Nu degeaba banana este cunoscută drept fructul preferat al culturiștilor, ori al pasionaților de fitness. Consumată de dimineață ori înainte de antrenament sau după o activitate fizică epuizantă, o banană poate fi varianța naturală care să-ți ofere boost-ul de energie de care ai nevoie.

Banana, efect afrodiziac

Ca bărbat, ai nevoie de energie și randament nu doar la birou, pe terenul de fotbal sau în sala de fitness, ci și în dormitor, alături de parteneră. Bananele îți vin în ajutor în acest sens. Bananele se numără printre fructele cu un conținut crescut de zinc (2%/100g), care crește producția de spermă și nivelul de testosteron. Altfel spus, crește apetitul sexual, iar o activitate sexuală activă înseamnă o viață mai fericită.

Banana, antidepresiv

Bananele conțin potasiu (o singură banană consumată zilnic aduce organismului aproximativ 400 mg de potasiu, adică 11% din necesarul recomandat zilnic) și magneziu, două minerale care au un rol important în relaxarea nervilor și tratarea insomniei. Magneziul combate efectul stresului și oferă un somn odihnitor, iar potasiul este responsabil cu relaxarea vaselor de sânge și a mușchilor.

Banana, un „scut” imunitar

Bananele reprezintă o sursă bogată de vitamina B6, responsabilă cu producerea globulelor roşii din sânge şi cu fortifierea sistemului imunitar.

Fibrele din banane previn apariția anemiei, a problemelor intestinale, reglează tensiunea arterială și scade riscul apariției atacurilor cerebrale și bolilor cardiovasculare. De asemenea, datorită conținutului ridicat de potasiu, bananele ajuta la prevenirea pietrelor la rinichi și reducerea pierderii calciului din organism (ceea ce înseamnă oase mai puternice).

Mai mult bananele sunt o sursă importantă de fructooligozaharide, un component probiotic care ajută la prevenirea cancerului de colon. 

Bune bananele, dar cu măsură

Bananele au multiple beneficii pentru sănătate, însă consumate cu moderație. Bananele sunt fructe hipercalorice, bogate în glucide și ar trebui consumate în cantități rezonabile de persoanele care se confruntă cu kilorgamele în plus și de diabetici.

Iată cum arată „eticheta nutrițională” pentru banane (valorile sunt exprimate pentru 100 g).

Calorii: 89 g;

Proteine: 1.1 g;

Lipide: 0.3 g;

Carbohidrați: 22.8 g;

Fibre: 2.6 g;

Potasiu: 450 mg;

Vitamina A: 81 UI;

Vitamina B2 (riboflavină): 1 mg;

Vitaina B3 (niacină): 8 mg;

Vitamina B6: 5 mg;

Vitamina C: 9 mg;

Magneziu: 34 mg;

Mangan: 3 mg;

Fier: 3 mg.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top