Now Reading
Appreciate-me, o nouă platformă de crowdfunding pentru creatori de conținut și antreprenori cu focus pe caritate (P)

Appreciate-me, o nouă platformă de crowdfunding pentru creatori de conținut și antreprenori cu focus pe caritate (P)

Platforma care rezolva o mare problema a creatorilor de continut tocmai a fost lansata. Appreciate-me.com este platforma romaneasca ce aduce in prim plan un concept original de crowdfunding.

Fondatorii si-au propus ca toti creatorii de continut, fie ca sunt la inceput de drum sau deja consacrati, sa poata beneficia cu adevarat de audienta pe care o au.

 

Appreciate-me.com, o platformă prin intermediul căreia poți sprijini proiectele din domenii care te pasionează

 

Cum a pornit ideea?

„Am invatat sa cant la pian de pe YouTube si fiind foarte recunoscator, mi-am dorit sa recompensez creatorul tutorialelor. Cand am realizat ca nu am nicio modalitate prin care sa fac asta, am inteles totodata ca pe internet sunt milioane de ore de continut gratuit, iar atunci ne-am intrebat ce castiga YouTuberii pentru orele de munca depusa?

A fost momentul in care am inceput sa cercetam si-am identificat o problema generala in randul creatorilor, am analizat solutiile pe care le aveau si cum nu erau prea multe, am creat appreciate-me” – Andrei Tataru, Co-Fondator Appreciate-me.

Appreciate-me.com permite utilizatorilor sa creeze un cont gratuit pe care il pot utiliza pentru a primi donatii libere (oricand, oricat) de la urmaritori sau fani, indiferent de activitatea pe care o desfasoara (vloggeri, influenceri, actori, artisti) si fara a fi nevoiti sa creeze continut suplimentar sau sa-si adapteze continutul dupa algoritmul platformei pe care activeaza.

„Majoritatea creatorilor de continut esueaza din lipsa resurselor. E un cerc vicios, creatorii nu pot creste din lipsa de resurse, iar pentru a avea resursele necesare trebuie mai intai sa creasca. In ciuda faptului ca angrenzeaza audiente importante, si contrar aparentelor, creatorii de continut nu castiga suficienti bani” – Andrei Tataru.

 

Proiecte create de la zero cu ajutorul Appreciate-me.com

 

Platforma a fost construita pentru a incuraja creatorii sa continue activitatea pe care o desfasoara, fara restrictii, fara a munci suplimentar sau dupa un tipar (algoritmul YouTube impune un anumit format si o durata minima a clipului). Inregistrand un profil pe appreciate-me, utilizatorii pot distribui continutul pe care l-au creat deja, isi pot conecta conturile de pe platformele de social media pe care creaza si pot primi donatii/aprecieri in bani direct de la urmaritori.

Appreciate-me serveste ca o adevarata unealta de monetizare, punand la dispozitie, pe langa sectiunea People dedicata creatorilor, si posibilitatea de a crea un proiect personal de crowdfunding (Projects) sau posibilitatea de a crea o campanie de strangere de fonduri in scop caritabil (Charity).

Observand cum platformele mari de crowdfunding au devenit platforme de vanzare, ce au deviat de la conceptul de baza, appreciate-me a creat sectiunea de Projects cu un algoritm simplu ce ofera sanse egale tutoror proiectelor.
Ca model de business, appreciate-me si-a propus sa pastreze pragul de comisionare de 5% (similar concurentilor) si 0% pentru caritate, oferind un set de beneficii suplimentare utilizatorilor sai.

 

Cum funcționează platforma

 

Misiunea appreciate-me.com este sa ajute cat mai multe persoane, dar cel mai important obiectiv este sa ajute caritatea. Astfel, appreciate-me aduce o doza de unicitate prin crearea unui Fond de Caritate in care se colecteaza un minim de 5% (sau mai mult la alegerea utilizatorilor) din fiecare apreciere efectuata/primita pe platforma (exceptand campaniile de caritate). Acest fond isi propune sa completeze necesarul de fonduri pentru campaniile de caritate care nu au reusit sa isi atinga obiectivul.

„Ne-am dorit ca toata lumea sa aiba de castigat dintr-un astfel de concept: Creatorii de continut vor castiga mai multi bani prin suportul fanilor; fanii se bucura in continuare de intreg continutul, gratuit, nerestrictionat, putand dona/aprecia oricand si atat cat considera de cuviinta, donatia minima fiind de 1 €; Practic, apreciind creatorul preferat, sustinem impreuna caritatea” a concluzionat Andrei Tataru, co-fondatorul Appreciate-me.

Mai multe detalii despre cum functioneaza platforma si despre beneficiile de a fi utilizator, pot fi gasite accesand sectiunea How it works si Newsroom sau urmarind paginile de social media ale Appreciate-me.

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top