Now Reading
Angajamentul lui Elon Musk după ce a cumpărat Twitter: „Libertatea de exprimare este un imperativ pentru o democrație funcțională”

Angajamentul lui Elon Musk după ce a cumpărat Twitter: „Libertatea de exprimare este un imperativ pentru o democrație funcțională”

În ultimii ani, faptul că internetul, respectiv rețelele sociale au devenit un mijloc de manipulare în masă, controlat de politicienii de vârf, a devenit din ce în ce mai evident. Pentru ca internetul să nu aibă soarta presei mainstream, controlată la nivel politic, Elon Musk promite schimbări radicale.

Cel mai bogat om din lume a cumpărat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari. CEO-ul Tesla și Space X a anunțat că urmărește să creeze din rețeaua socială o platformă care să elimine cenzura impusă în ultimii ani.

„Am investit în Twitter deoarece cred în potențialul său de a fi o platformă pentru libertatea de exprimare pe tot globul și cred că libertatea de exprimare este un imperativ pentru o democrație funcțională”, a declarat Musk într-un mesaj postat pe Twitter.

Elon Musk este unul dintre superbogații planetei cu opinii aflate în antiteză cu cele ale lui Bill Gates. Spre deosebire de informaticianul de la Microsoft, fondatorul Tesla susține că populația Terrei nu este prea mare, iar vaccinarea obligatorie nu trebuie permisă într-o democrație autentică.

 

Elon Musk îl contrazice pe Bill Gates, apropiat al Partidului Democrat din SUA

 

Afaceristul americano-australian are șapte copii. Într-o conferință Ted, Bill Gates a declarat în urmă cu un deceniu că „populația Planetei trebuie ținută sub control cu ajutorul vaccinurilor”. De partea cealaltă, Elon Musk a declarat la finalul anului trecut:

„Cred că unul dintre cele mai mari riscuri la adresa civilizației este rata natalității scăzută și în declin rapid.

Și cu toate acestea, atât de multe persoane, inclusiv persoane inteligente, cred că există prea mulți oameni pe planetă și că creșterea populației este scăpată de sub control. Este tocmai invers. Vă rog uitați-vă la cifre – dacă oamenii nu fac mai mulți copii civilizația se va prăbuși”, a declarat Musk.

 

Twitter, susținătoare a ideologiei Politically Correct – extremistul LGBT+ și BLM, impusă de Partidul Democrat din SUA

 

În ultimii ani, platformele din social media s-au aliniat establishmentului de la Washington, mai exact a Partidului Democrat, din care fac parte Joe Biden, Kamala Harris și Barack Obama. În urma presiunilor, Donald Trump a fost cenzurat, iar opiniile care au contrazis punctele de vedere de la Casa Albă au fost eliminate sau etichetate drept „teorii ale conspirației”.

În ultimii doi ani, tema COVID-19, ofensiva extremistă LGBT+, respectiv BLM au fost teme încurajate de Twitter, subiecte tratate în aceeași notă de politica Partidului Democrat, care a proliferat și în Europa.

După ce Musk a preluat Twitter, oficialii de la Washington și-au exprimat „îngrijorarea”.

„Preocupările noastre nu sunt noi. Președintele a vorbit de mult timp despre preocupările sale cu privire la puterea platformelor de socializare, inclusiv Twitter și altele, de a răspândi dezinformare”, a declarat Jen Psaki, purtătorul de cuvânt al lui Joe Biden.

Mary Anne Marsh, strateg al Partidului Democrat, se teme că Donald Trump va reveni în forță și implicit, opiniile sale ar putea destabiliza establishmentul de la Washington.

„Acum, Trump va folosi Twitter pentru a face mult mai multe daune pentru a recâștiga puterea în 2022 și 2024, în timp ce Elon Musk nu a dat nicio indicație că va face ceva pentru a-l opri”, a declarat Marsh, pentru CNBC.

De asemenea, Barack Obama a declarat că libertatea de expresie a cetățenilor și implicit, eliminarea cenzurii, ar putea dăuna „democrației”.

 

Speranța lui Dan Negru, după ce Elon Musk a cumpărat Twitter

 

Dan Negru își pune speranța că cenzura dictată la nivel politic, din online, va înceta, cel puțin temporar, după ce Elon Musk a anunțat achiziționarea integrală a acțiunilor Twitter.

„Am pățit-o și eu când am postat numele unor poeți români care au statui și care nu sunt interziși de legislaţia română dar sunt interziși de online care funcționează pe teritoriul României. M-am întrebat mereu cum de statul român permite cenzurarea unor personalități românești pe teritoriul României…

Musk zice că va elibera online-ul.

Îmi plac vedetele care au opinii și detest celebritățile care postează căni de cafea.

Am colegi de breaslă, angajați prin televiziuni de știri, care una cred și alta spun la serviciu, pe TV, de frica jobului. Unii dintre ei au conturi cu nume false unde-și postează adevărata părere.

Cenzura pleacă prima dată din tine!

Când te cucerești pe tine, nu te mai temi de nimic.

Eu n-am reușit!

Nici Elon Musk nu cred ca o să reușească dar măcar a readus lumii vorba unui alt american, Mark Twain: ‘Când vezi ca ești de partea majorității, oprește-te și gândește-te dacă ești de partea cea bună’”, a transmis Dan Negru, pe Facebook.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top