Now Reading
Amenințare pentru giganții fotbalului european! Prințul Arabiei Saudite a semnat achiziția unui club de tradiție

Amenințare pentru giganții fotbalului european! Prințul Arabiei Saudite a semnat achiziția unui club de tradiție

Se anunță o nouă forță în campionatul Angliei. Granzii din Premier League au motive de teamă, pentru că Newcastle United va fi cumpărată de către Mohammed bin Salman, prințul Arabiei Saudite. 

Newcastle United suflă deja în ceafă celor de la Manchester City, Liverpool, Manchester United și Chelsea. 80% din acțiunile „coțofenelor” vor ajunge la Fondul de Investiții Publice al Arabiei Saudite, controlat de către prințul moștenitor Mohammed bin Salman, fiul regelui Salman.

Salman, într-o întâlnire diplomatică cu liderul Rusiei, Vladimir Putin

Cine este Mohammed bin Salman

La doar 34 de ani, Mohammed bin Salman conduce Arabia Saudită. Mohammed este viitorul rege, iar în prezent deține mai multe funcții-cheie: este vicepremier, ministru al apărării, președinte al consiliilor economice, politice și de securitate.

Mohammed bin Salman este un personaj extrem de controversat. De-a lungul timpului a provocat mai multe conflicte diplomatice și este bănuit că a pus la care asasinarea jurnalistului de la Washington Post, Jamal Khashoggi – ucis în octombrie 2018 la Istanbul.

Mohammed bin Salman a mai încercat să intre în lumea fotbalului. A oferit 3,8 miliarde de lire pentru achiziționarea Manchester United, însă a fost refuzat de patronii americani. Prințul arab este cunoscut pentru achizițiile sale colosale: yacht de 500 de milioane de dolari, un castel în Franța de 300 de milioane de dolari, un tablou de Leonardo Da Vinci, în pentru care a plătit 450 de milioane de dolari. Potrivit presei internaționale, averea familiei regale a prințului moștenitor este evaluată la 1,4 trilioane de dolari.

Salmam, alături de Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii

Afacerea Newcastle – Mohammed bin Salman, profitabilă pentru Mike Ashley

Newcastle United, club fondat în 1892, va fi vândut după 13 ani în care omul de afaceri englez Mike Ashley a fost la butoane. Acesta l-a cumpărat în 2007, în schimbul a 134 de milioane de lire sterline. Acum îl cedează pentru 300 de milioane de lire, deci aproximativ 345 de milioane de euro.

Pachetul majoritar de acțiuni va aparține Fondului de Investiții gestionat de către Mohammed bin Salman, deci 80%, iar restul va fi împărțit în părți egale de către Amanda Staveley – cea care a negociat achiziționarea Newcastle din partea grupului, respectv compania britanică Reuben Brothers, formată din oamenii de afaceri britanici David Reuben și Simon Reuben – cea mai bogată familie din Marea Britanie în 2019.

Michael Owen, în tricoul lui Newcastle (2008). Englezii l-au adus de la Real Madrid pe englez, în schimbul a 25 de milioane de euro

Newcastle, de 4 ori campioană în Anglia

Newcastle a câștigat de 4 ori titlul în Anglia. În urmă cu un secol, era o adevărată forță. Astfel, și-a trecut în vitrină trofeul de campioană în sezoanele: 1904/1905, 1906/107, 1908/1909, 1926/1927.

De asemenea, Newcastle a cucerit și FA Cup, de 6 ori, în sezoanele: 1909/1910, 1923/1924, 1931/1932, 1950/1951, 1951/1952, 1954/1955.

Michael owen, Andy Carroll, Georginio Wijnaldum, James Milner, Obafemi Martins, Andy Cole, Faustino Asprilla, Paul Gascoigne, Emre Belozoglu, Nolberto Solano, Alan Shearer, Damien Duff, Jonathan Woodgate, Gary Speed, Hatem Ben Arfa se numără printre cele mai importante nume care au evoluat la Newcastle.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top