Now Reading
A murit fotograful Peter Lindbergh. Imaginile cu care a scris istorie artistul [GALERIE FOTO]

A murit fotograful Peter Lindbergh. Imaginile cu care a scris istorie artistul [GALERIE FOTO]

Naomi Campbell, Linda Evangelista, Tatjana Patitz, Christy Turlington și Cindy Crawford, fotografiate de către Peter Lindbergh în 1990

Fotograful Peter Lindbergh a murit pe data de 3 septembrie, la vârsta de 74 de ani. Chiar dacă s-a stins din viață, numele artistului polonez va rămâne drept unul de referință pentru fotografia de modă, cea de portret, respectiv fotografia documentară, având în vedere „moștenirea” lăsată.

Peter Lindbergh (1944-2019)
Peter Lindbergh (1944-2019)

Cine a fost Peter Lindbergh

Peter Lindbergh s-a apucat de fotografie la nivel profesionist abia la vârsta de 30 de ani, fiind pasionat mai mereu de artă, în special de lucrările lui Van Gogh. A studiat la Academia de Arte Frumoase din Berlin în anii ’60, iar timp de doi ani, a fost asistentul fotografului german Hans Lux. Propriul studio și l-a deschis în 1973, dezvoltându-și propriul stil, care avea să scrie istorie.

Peter Lindbergh a mizat pe un stil apropiat de fotografia documentară, în special alb negru, care a fost preferata sa. Tototdată, nu-și retușa niciodată fotografiile, spre deosebire de colegii săi. A îndrăznit să fie simplu, în contextul în care se industria de publicitate cerea cât mai multă cosmetizare. În acest sens, Lindberg era de o cu totul altă părere: „atunci când o figură este aproape de perfecțiune, portretizarea color o anulează”.

Lindbergh nu a retușat nici măcar fotografiile realizate pentru calendarul Pirelli, pe care l-a realizat în 1996, 2002 și 2017. De-a lungul timpului a colaborat cu cele mai cunoscute reviste de fashion, precum Vogue și Harpers Bazaar. De asemenea, a bifat shooting-uri cu nume grele precum Naomi Campbell, Penelope Cruz și Cindy Crawford.

La începutul anilor 2000 a început să regizeze documentare, iar fotografia a rămas marea sa iubire până în ziua morții. Printre ultimele sale creații se numără fotografiile din numărul din septembrie a revistei Vogue – Marea Britanie

Peter Lindbergh – Fotografiile care au scris istorie

Iată o mică parte a fotografiilor realizate de Lindbergh care au scris istorie:

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top