Now Reading
70% dintre angajații români vor să lucreze de acasă chiar și după 15 mai

70% dintre angajații români vor să lucreze de acasă chiar și după 15 mai

Românii s-au adaptat noului stil de viață, în urma măsurilor restrictive impuse de autorități, în contextul pandemiei de coronavirus. Un număr semnificativ al angajaților și-au amenajat acasă biroul de muncă și vor să continue la fel și după data de 15 mai. 

Românii s-au obișnuit să lucreze de acasă. Confortul, dar și teama de a nu fi infectați cu COVID-19 contribuie în acest sens. Drept dovadă, 7 din 10 angajați români își doresc să-și continue activitățile profesionale remote chiar și după data de 15 mai, când începe relaxarea măsurilor pentru răspândirea coronavirusului, arată un studiu Colliers International, publicat la începutul săptămânii.

Cel puțin o zi de lucru de acasă, dorința angajaților români

60% dintre cei chestionați cred că lucrul de la distanță ar fi util cel puțin o zi sau două pe săptămână, iar 10% și-ar dori să muncească de acasă cel puțin 3-4 zile pe săptămână, în perioada următoare.

În același timp, un sfert dintre angajați așteaptă să reia lucru la birou după data de 15 mai. Activitatea va fi reluată treptat, respectând măsurile de prevenție și totodată, urmărind evoluția răspândirii virusului.

Angajatorii vor trebui să respecte reguli stricte după 15 mai. Vor fi obligați să asigure distanța de doi metri liniari între angajați, rotirea birourilor din spațiile deschise, astfel încât angajații să nu stea față în față, instalarea barierelor temporare de plastic transparent la recepții, dezinfectarea periodică a suprafețelor, a utilajelor des utilizate.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top