Now Reading
5 piese vestimentare interzise în garderoba unui bărbat, pe timpul verii

5 piese vestimentare interzise în garderoba unui bărbat, pe timpul verii

Vara este anotimpul în care multe piese vestimentare necorespunzătoare își fac apariția în spațiile publice. Nu se potrivesc sub nicio formă cu locul și nici cu purtătorul. Din acest motiv, am realizat o listă cu 5 piese din ținuta masculină interzise pe timpul verii.

Șlapi, sandale

Dacă n-ai prins vreun rol în „Las Fierbinți”, nu purta niciodată sandale. Este absolut grețos, de neam prost. Nici la serviciu, nici la restaurant, nici prin parc, nici la metrou, nici la meci, nici la cumpărături. Nimeni nu trebuie să-ți vadă vreodată degetele de la picioare. Există doar două excepții: fie ești la mare, pe faleză, fie ești la piscină, ori în propria baie. În rest, degetele tale de la picioare trebuie să rămână „secret de familie”. Unii vor spune: „ce are, îmi trag șosete la șlapi/sandale?!”. În acest caz, te califici într-un rol în „Las Fierbinți” direct, fără casting.

Există soluții de bun gust, bărbătești, dedicate sezonului cald: mocasini (din piele întoarsă), espadrile (din pânză), sneakers (croșetați), pantofi din piele (în mod obligatoriu maro, pentru că zilele de vară sunt lungi), chukka boots (din piele întoarsă, necăptușită).

Maiou

Maioul trebuie să dispară definitiv din garderoba ta, nu doar vara. La fel ca șlapii, reprezintă o meteahnă specifică zonelor rurale, veche de zeci de ani. Pentru că nu ești izolat de lume, trebuie să ai în vedere faptul că hainele nu au doar rol funcțional, ci și informal și estetic.

Pentru vară, există variante mult mai inspirate decât maioul: cămășile (suflecate la mâneci), de preferat, din in, costumele din in, tricourile polo din bumbac.

Unii o să spună: „dar mi-am luat maiou cu Jordan”. Dar nu ești Jordan. Locul maioului de sport e pe terenul de sport. Altfel, ai un aspect de homeless.

Pantaloni bermude

Imaginează-te în șlapi, maiou, bermude și o pungă de Mega Image în mână. Ești gata de cerșit. Și nu, ca să arăți îngrijit, nu-ți trebuie mulți bani, ci bun gust. Cea mai sigură și plăcută vizual soluție este pantalonul lung.

Dacă vrei totuși mai mult confort, pe timp de zi, poți alege o pereche din pantaloni scurți, confecționată din materiale și texturi ce pot fi purtate în mediul urban, cum ar fi blug, bumbac sau tercot. Evită materialele sintetice precum poliesterul, poliuretanul sau elastanul, utilizate pentru echipamentele sportive.

Repet, pantalonii sport, precum și celelalte articole de îmbrăcăminte au zona lor, deci terenul de sport, nu strada. Acolo, pantalonii scurți pot fi purtați fără probleme.

Și totuși, există niște reguli și pentru pantalonii scurți de stradă. Ar fi bine să-i porți dacă ai niște picioare groase, solide și să-ți acopere genunchii. Dacă ești scund și cu picioare groase, îi poți purta un pic deasupra genunchilor. Dacă antrenamentele și geneticul nu te-au ajutat foarte mult la trenul inferior, alege o pereche care să cadă puțin peste genunchi – genunchii trebuie să rămână expuși la femei, nicidecum la bărbați. De asemenea, ai grijă ca perechea de pantaloni să nu fie prea lungă, pentru că altfel, se transformă într-o pereche de bermude de pescar.

Dacă ai picioarele groase, fii convins că pantalonii sunt suficient de largi, că lasă piciorul să fie ventilat în zona coapsei, astfel încât să nu-ți transformi ținuta într-un soi de colanți.

Cămașă mulată

Unul dintre cele mai de prost gust obiceiuri vestimentare, care au înflorit de aproximativ 10 ani, din momentul în care românii au început să frecventeze sălile de fitness. I-ai văzut peste tot: gelați, cu ochelari de soare, cămașă roz, care pocnește pe ei. Oricând de musculos sau de gras ai fi, nu e o scuză să nu ai haine pe măsură. Rămânând cu hainele mai mici un număr sau două, dai doar dovadă de infantilism.

Aruncă-ți cămășile mulate și păstrează cămășile cu mânecă scurtă, cu palmieri, doar pentru Vama Veche. Lasă-ți corpul să respire, ia-ți o cămașă subțire din bumbac sau din in.

Costum negru

Tot de la țară a fost preluat și obiceiul hainelor închise la culoare. Pantofi, costum, cămașă neagră pe timp de zi. Și mai rău, din material sintetic. Evită-le! Cu atât mai mult pe timpul verii. Și mai ales, indiferent de piesa vestimentară, alege nuanțe neutre: gri, bej, bleumarin, alb. Lasă imprimeurile, culorile țipătoare, „neoanele” și curcubeiele pentru cei mici sau clovni. Rămâi simplu și curat, pentru că ești bărbat.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top