Now Reading
15 filme motivaționale pe care orice bărbat trebuie să le vadă [VIDEO]

15 filme motivaționale pe care orice bărbat trebuie să le vadă [VIDEO]

Viața e scurtă, nu avem prea mult timp să ne gândim la eșec. Din acest motiv, MrNews.ro îți recomandă 15 filme care-ți vorbesc despre succes, adevărate lecții de viață, pe care trebuie neapărat să le vezi.

01. The Shawshank Redemption (1994)

Cu: Morgan Freeman, Tim Robbins

Acțiunea se petrece imediat după încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial. Închisoarea devine noua casă a lui Andy (Tim Robbins), un tânăr bancher inteligent și taciturn. Este condamnat la închisoare pe viață, pe nedrept, pentru uciderea soției și a amantului acesteia. În spatele gratiilor îl întâlnește pe Red, un „lup bătrân” de la care are multe de învățat. „The Shawshank Redemption” este o superbă poveste de prietenie, un film spectaculos, motivațional, educativ, plin de învățături.

 

02. La Vita e Bella (1997)

Cu: Roberto Benigni

Antismemitismul atinge cote alarmante în Italia, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Astfel, Guido este dus împreună cu soția și fiul său într-un lagăr de concentrare. Misiunea capului de familie este aceea a-și proteja fiul, într-o manieră absolut impresionantă, care contrastează puternic cu atmosfera de coșmar din lagăr. „La Vita e Bella” este un film emoționant, dar cu accente comice, în special în prima parte, un lungmetraj ce subliniază rolul bărbatului și puterea de sacrificiu pe care trebuie să o exercite pentru bunăstarea familiei.

 

03. The Pursuit of Happyness (2006)

Cu: Will Smith

„The Pursuit of Happyness” prezintă puternica legătură a unui tată grijuliu, iubitor, capabil să facă sacrificii uriașe pentru fiul său. Problemele financiare reprezintă marea provocare pentru Chris Gardner (Will Smith), care ajunge să doarmă în centre pentru persoane fără adăpost și în stații de autobuz alături de copilul său. „Nu da voie nimănui să-ți spună că nu poți să faci ceva! Dacă ai un vis, trebuie să-l protejezi. Dacă vrei ceva, încearcă să-l obții! Punct”, este unul dintre puternicele mesaje ale filmului.

 

04. The Bucket List (2007)

Cu: Morgan Freeman, Jack Nicholson

Doi vârstnici care suferă de boli în faze terminale se întâlnesc într-un salon de spital și pun la cale aventura vieții lor. Carter (Morgan Freeman) este mecanic, iar Jack (Nicholson), om de afaceri. Toată viața și-au trăit-o pentru locul de muncă, fără a gusta prea mult din plăcerile vieții. Astfel, cei doi decid să profite la maximum de ultimele momente din viață, împreună. Și-au făcut o listă de dorințe, au ignorat indicațiile medicilor și au decis să facă ceea și-au dorit dintotdeauna să facă. „The Bucket List” este un film captivant,  spectaculos, emoționant și educativ, care-ți reamintește că timpul se scurge rapid și că trebuie prețuit.

 

05. Forrest Gump (1994)

Cu: Tom Hanks

Forrest (Tom Hanks) este un tip cu inteligență sub medie. Nimeni nu i-a dat șanse, niciodată. Naiv și bine intenționat, viața lui Forrest Gump devine o veritabilă poveste de viață după ce ajunge erou de război și bate record după record în mai multe sporturi. „Viața este ca o cutie de bomboane. Niciodată nu știi ce poți găsi înauntru”, este una dintre învățăturile pe care Forrest le-a primit de la mama sa.

 

06. Rocky (1976)

Cu: Sylvester Stallone, Carl Weathers

Toate cele 5 filme din seria „Rocky” merită văzute. Primul însă, este considerat cel mai bun, recompensat chiar cu marele premiu Oscar. Este vorba despre povestea lui Rocky Balboa, boxer retras din activitate în urma unei accidentări, care începe o carieră de luptător de stradă pentru a face rost de bani. Viața începe să i se schimbe total, în momentul în care primește o ofertă de nerefuzat: o luptă cu Apollo Creed (Carl Weathers), un boxer de talie mondială, campion, care are nevoie de un challenger modest, pentru a face spectacol. Filmul reprezintă un puternic boost de motivație atât în plan profesional, cât și sentimental, pentru că, inițial, Rocky era foarte timid în compania femeii după care tânjea, iar șansele sale de reușită erau aproape nule.

 

07. 300 (2006)

Cu: Gerard Butler, Michel Fassbender

O adevărată demonstrație de forță a armatei bine organizate, conduse de către Regele Leonidas (Gerard Butler), formată din doar 300 de spartani, împotriva numeroasei armate de persani a lui Xerxes. Bătălia de la Termopile, una dintre cele mai mari din istorie, este o aventură epică despre curaj, libertate și sacrificiu.

 

08. Scarface (1983)

Cu: Al Pacino, Michelle Pfeiffer

„Scarface” spune povestea ascensiunii emigrantului cubanez Tony Montana (Al Pacino), care, împreună cu prietenii lui, pune bazele unui puternic imperiu mafiot în Miami. Plecat de la zero, prin dibăcie și sânge rece, după multe peripeții, Tony ajunge să trăiască „visul american”, care se poate transforma foarte rapid într-un coșmar.

 

09. Ford v Ferrari (2019)

Cu: Christian Bale, Matt Damon

Acțiunea se petrece în anii ’60. Este vorba despre o competiție extrem de dură între Ferrari și Ford și totodată, despre competiția cu propria persoană, a lui Ken Miles (Christian Bale), care trebuie să-și depășească limitele, în cadrul celei mai dure curse de pe planetă, cursa de 24 de ore de la Le Mans. Un film motivațional și plin de dinamism.

 

10. Gladiator (2000)

Cu: Russell Crowe, Joaquin Phoenix

Acțiunea se petrece în timpul Imperiului Roman. Din general, Maximus (Russel Crowe) ajunge sclav. Ajunge unul dintre cei mai apreciați gladiatori, iar scopul său devine unul foarte clar: răzbunarea uciderii soției și a fiului său. „Gladiator” este film excelent despre forța de a reveni în joc și despre forța poporului, singura mai puternică decât a unui rege.

 

11. The Revenant (2015)

Cu: Leonardo DiCaprio, Tom Hardy

Acțiunea se petrece în America de Nord, în anul 1823 și este un film bazat pe fapte reale. Tema filmului este răzbunarea, unul dintre cele mai dificile sentimente, care determină reacții extreme. Hugh (DiCaprio) trece prin multe întâmplări în sălbăticie, la limita supraviețuirii pentru răzbunarea morții soției și fiicei sale.

 

12. Cinderella Man (2005)

Cu: Russell Crowe, Renee Zellweger

În perioada interbelică, o perioadă nefastă din punct de vedere economic pentru Statele Unite, boxerul Jim Braddock (Russell Crowe) devine un veritabil model pentru întreaga țară. Condus de iubire, onoare și mult curaj, Braddock a urcat în ring pentru a-și susține din punct de vedere financiar familia. Astfel, a devenit un sportiv legendar, care a dus pe umeri speranțele și visurile celor săraci.

 

13. Whiplash (2014)

Cu: J. K. Simmons, Miles Teller

Filmul spune povestea unui tânăr toboșar, care, pentru a ajunge un artist desăvârșit de jazz, trece printr-un regim „milităresc” de pregătire. Profesorul său excentric îl supune unor metode extreme de predare. Lungmetrajul subliniază că forța mentală, deci încrederea în propria persoană, respectiv munca asiduă, dusă la stadiul de obsesie, sunt obligatorii pentru îndeplinirea unui vis.

 

14. Taken (2008)

Cu: Liam Neeson

Cel mai bun film din trilogie, o producție plină de adrenalină. Bryan Mills (Liam Neeson) asistă neputincios, prin telefon, la răpirea fiicei sale. Fost agent secret, are la dispoziție doar câteva ore pentru a o salva pe Kim din mâinile unei bande de infractori specializați în trafic de carne vie. Pentru asta, Bryan trebuie să se deplaseze de la Los Angeles la Paris, locul în care se afla fiica sa la momentul răpirii. Este un film despre relația tată-fiică și provocările peste care e gata să treacă un părinte pentru a-și readuce înapoi copilul.

 

15. Rush (2013)

Cu: Chris Hemsworth, Daniel Bruhl, Olivia Wilde

Acțiunea se petrece în „Epoca de Aur” a curselor de Formula 1 și prezintă marea rivalitate dintre piloții James Hunt vs Niki Lauda, respectiv lupta dintre echipele lor, McLaren și Ferrari. Filmul urmărește viețile celor doi piloți, în contextul sezonului din 1976, în care Hunt și Lauda au riscat totul pentru sportul vitezei, care nu permite greșeli.

Alte filme motivaționale remarcabile

Într-un top extins, multe alte filme și-ar putea găsi locul. Iată o parte din ele: October Sky (1999), The Fighter (2010), Ali (2001), Peaceful Warrior (2006), Cool Runnings (1993), 8 Mile (2002), What Dreams May Come (1998).

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top