Now Reading
15 ani de la ultimul meci de box din cariera lui Mike Tyson. Fostul mare campion a fost învins categoric [FOTO + VIDEO]

15 ani de la ultimul meci de box din cariera lui Mike Tyson. Fostul mare campion a fost învins categoric [FOTO + VIDEO]

Ultimul meci din cariera de boxer profesionist a lui Mike Tyson a avut un deznodământ foarte trist pentru american. Nu a prăbușit tot ceea ce a construit în „perioada de aur a boxului mondial”, însă a reprezentat un eveniment care a luat total prin surprindere lumea sportului.

Mike Tyson este unul dintre cei mai mari sportivi din istorie. A urcat pentru prima oară în ring în anul 1985, la 19 ani, împotriva lui Hector Mercedes, din Puerto Rico, pe care l-a făcut KO în prima rundă. Au urmat apoi o lungă serie de victorii, aproape toate obținute prin KO, până la primul meci pentru titlu.

 

Mike Tyson l-a spulberat pe campionul mondial Trevor Berbick

 

La doar un an de la meciul de debut, Mike Tyson a ajuns în fața campionului WBC de la categoria grea, Trevor Berbick. În doar un an și 8 luni, Tyson câștigase 27 de meciuri. A bifat cea de-a 28-a victorie și în fața lui Berbick, pe care l-a spulberat în repriza a doua.

Cel mai tânăr campion la categoria grea din istorie, la doar 20 de ani și 4 luni, a continuat seria de victorii categorice. În meciul următor a câștigat și titlul WBA, la puncte, centură deținută de James Smith. Și-a apărat apoi cele două titluri în fața lui Pinklon Thomas, pe care l-a învins prin KO în runda a 6-a, după care a obținut a 31-a victorie din carieră cu Tony Tucker, căruia i-a luat și titlul IBF.

 

Mike Tyson a cunoscut prima înfrângere după 37 de victorii consecutive

 

După 37 de victorii consecutive, Mike Tyson a cunoscut prima înfrângere, în februarie 1990. Douglas Buster l-a făcut KO în runda a 10-a, un luptător care avea să piardă toate centurile imediat, în fața lui Evander Holyfield, 8 luni mai târziu, după doar 3 reprize.

„Iron” Mike a revenit rapid în joc, 7 luni mai târziu. A bifat o serie de 9 victorii, majoritatea obținute prin KO în primele 3 runde. Și-a și recâștigat titlurile WBC și WBA, însă Evander Holyfield avea să pună punct entuziasmului. Tyson a fost knock-out în noiembrie 1996 de către cel care-i devenise rival. În iunie 1997, a avut loc revanșa Tyson a fost descalificat după ce l-a mușcat de ureche pe Holyfield. Un aspect care a influențat în mod negativ traseul carierei lui Tyson este detenția de 6 ani pe care a primit-o la în 1992, pentru viol. A stat după gratii 3 ani, perioadă care i-a afectat puternic performanțele sportive.

 

 

Final trist de carieră pentru Mike Tyson

 

„The Baddest Man on the Planet” s-a retras cu 50 de victorii și 6 înfrângeri. A mai pierdut pe final de carieră în fața legendarului Lennox Lewis, dar și a boxerilor necunoscuți și mediocri Danny Williams și Kevin McBride, în iulie 2004 și iunie 2005.

Mike Tyson nu mai avea plăcerea de a lupta. La 38 de ani era mai degrabă un personaj monden decât un boxer. A fost implicat în diverse scandaluri, a pierdut mulți bani și doar sumele importante îl motivau să mai urce în ring. I s-au oferit 5 milioane de dolari pentru a lupta cu irlandezul, care a primit doar 150 de mii de dolari.

Americanul a boxat deplorabil. A fost de nerecunoscut încă din prima rundă. Celebrul peek-a-boo dispăruse. Dintr-un boxer rapid, mobil, Tyson devenise rudimentar și moleșit. Arbitrul a oprit meciul în runda a 6-a, iar McBride a reușit victoria carierei. Nu l-a ținut prea mult bucuria, pentru că și-a mai consemnat doar două, plus 6 înfrângeri până la retragere. Astfel, și-a încheiat cariera în 2011, cu 35 de victorii și 10 înfrângeri.

„Inima nu prea mai duce. Îmi pare rău pentru fanii care au plătit să vadă asta. Mi-aș fi dorit să fi făcut o treabă mai bună”, a declarat Tyson după înfrângerea usturătoare.

Evident, la scurt timp au apărut și acuzațiile de „blat”.

Celălalt boxer care a câștigat în fața lui Tyson, Danny Williams, a bifat ultimul meci în 2019 și s-a retras cu 52 de victorii și 29 de înfrângeri.

 

 

Mike Tyson vs Kevin McBride, ultimul meci din cariera americanului (VIDEO)

 

 

Mike Tyson revine în ring la 54 de ani

 

Duminică, 29 noiembrie, 2020, legendarul Mike Tyson revine în ring, la vârsta de 54 de ani. S-a antrenat din greu timp de un an de zile și a slăbit 40 de kilograme. „Iron” Mike se va duela cu Roy Jones Jr,  un alt sportiv de mare calitate.

Deși Tyson nu a mai luptat de 15 ani și este mai în vârstă decât adversarul său, casele de pariuri îl dau favorit.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top