Now Reading
Joaquin Phoenix, discurs controversat la Premiile Oscar 2020: „Am fost un ticălos”

Joaquin Phoenix, discurs controversat la Premiile Oscar 2020: „Am fost un ticălos”

Joaquin Phoenix

Joaquin Phoenix a fost desemnat cel mai bun actor din lume, în cadrul Premiilor Oscar, care au avut loc luni dimineață, în Los Angeles. Actorul care a primit mult râvnitul premiu pentru rolul din „Joker” a avut un discurs controversat, analizat în mass-media din întreaga lume. 

Inevitabilul s-a produs. Probabil acordarea premiului pentru cel mai bun actor lui Joaquin Phoenix, pentru interpretarea magistrală din „Joker” a fost cea mai previzibilă decizie din cadrul Galei de decernare a Premiilor Oscar 2020.

Actorul în vârstă de 45 de ani a primit premiul cel mare, în contextul în care pe lista nominalizaților s-au mai aflat Leonardo DiCaprio, Antonio Banderas, Jonathan Pryce și Adam Driver.

Joaquin Phoenix, discurs plin de convingeri neconvenționale

Joaquin Phoenix a avut un discurs bizar, plin de convingeri neconvenționale. A vorbit despre drepturile minorităților și ale animalelor.

„Sunt plin de recunoștință și nu mă simt deloc superior celorlalți nominalizați, împărtășim toți aceeași dragoste pentru cinematografie. Să poți să te exprimi prin intermediul filmului, al actoriei este un mare dar, însă cel mai mare dar care mi-a fost făcut, care ne-a fost făcut nouă, celor de aici, este puterea de a ne folosi vocea în favoarea celor care nu au o voce”, a început actorul.

Joaquin Phoenix: „Credem că suntem centrul universului”

În opinia lui Joaquin Phoenix, utilizarea animalelor ca sursă de hrană este un abuz.

„Vorbim despre lupta împotriva ideii că o singură națiune, o singură rasă, un singur sex, o singură specie are dreptul de a domina, folosi și a controla o alta, fără a fi pedepsită. Cred că am devenit foarte deconectați de lumea naturală. Mulți dintre noi suntem vinovați de o viziune egocentristă asupra lumii, credem că suntem centrul universului. Ne simțim îndeptățiți să inseminăm artificial o vacă și să îi furăm puiul, chiar dacă strigătele sale de disperare sunt inconfundabile. Apoi îi luăm laptele care e destinat puiului și îl punem în cafeaua și în cerealele noastre”, a declarat Phoenix.

În opinia actorului, utilizarea animalelor în scop alimentar trebuie să înceteze.

„Mulți dintre noi se tem de schimbare, pentru că au senzația că asta presupune să renunțe la ceva. Însă că oamenii sunt ingenioși și creativi. Cred că dacă ne lăsăm ghidați de iubire și compasiune, putem crea, dezvolta și implementa un sistem care să fie benefic pentru toate ființele din lumea asta și pentru mediul în care trăim”, a mai declarat Phoenix.

Joaquin Phoenix: „Am fost un mare ticălos”

De asemenea, Joquin Phoenix a vorbit și despre greșelile pe care le-a comis în trecut și peste care a trecut cu ajutorul colegilor de breaslă.

„Eu am fost un ticălos mare parte din viața mea. Am fost egoist, crud uneori, nerecunoscător, un tip cu care era neplăcut să lucrezi. Însă am primit a doua șansă, mulți dintre voi, colegii mei, mi-ați dat a doua șansă. Cred că asta ne definește și ne face mai buni și asta ar trebui să facem toți: să ne susținem, nu să ne închidem ușa în nas din cauza unei greșeli din trecut, să ne ajutăm să creștem, să ne dezvoltăm, să ne educăm”, a declarat Phoenix.

_

Citește și: Cine este Joaquin Phoenix. Dramele din viața câștigătorului premiului Oscar

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top